Raakapuoti

Julkaistu 11.7.2019

LEIVONTA RESEPTIT

MUSTIKKARAAKAKAKKU (VEGAANINEN)

Pohja:
4 dl saksanpähkinöitä
6-8 tuoretta taatelia, kivet poistettuina
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuna)
2 dl mustikoita
1 dl kookosmaitoa
1 ½ dl kookosöljyä
4 rkl kotimaista luomuhunajaa tai vaahterasiirappia
1 sitruunan mehu
1 tl vaniljajauhetta

Koristeluun:
tuoreita mustikoita ( syötäviä kukkia )

Valmistus:

1. Valmista ensin pohja laittamalla pähkinät, kaneli ja suola tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita murumaiseksi. Poista taateleista kivet ja pilko ne pähkinöiden joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tahmeaa ja murumaista. Suojaa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle (kakku sopii n. 20 cm irtopohjavuokaan). Laita pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Valuta ja huuhtele cashewpähkinät ja laita ne tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

3. Ota pohja pakkasesta ja kaada sekoittamasi täyte pohjan päälle. Laita takaisin pakkaseen vähintään 4 tunniksi, jotta kakku ehtii jähmettyä.

4. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pois pakkasesta ja irrota kakkuvuoan reunat varovasti. Koristele tuoreilla mustikoilla ja jos haluat juhlavamman kakun voit lisätä myös syötäviä kukkia! Anna kakun sulaa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


KESÄINEN RAAKAKAKKU

Pohja:
2,5 dl manteleita
2,5 dl kookoshiutaleita
2,5 dl Medjool-taateleita
2 rkl raaka-kaakaojauhetta

Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia)
0,75 dl sulatettua kookosöljyä
1,5 dl kookosmaitoa
3 rkl vaahterasiirappia
2 dl tuoreita tai pakastemansikoita
ripaus luomu vaniljajauhetta

Koristeluun:
Mansikoita/marjoja, syötäviä kukkia, yrttejä, kookos/mantelilastuja, rouhittuja pähkinöitä.

Valmistus:
Sekoita monitoimikoneella tai tehokkaalla tehosekoittimella ensin mantelit ja kookoshiutaleet, lisää loput raaka-aineet ja sekoita kunnes seos on tasaista. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita tekeytymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita kaikki täytteen raaka-aineet tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita kunnes seos on sileää. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai kunnes seos on täysin kiinteää.

Koristele haluamallasi tavalla! Esimerkiksi tuoreilla mansikoilla/marjoilla, syötävillä kukilla, yrteillä, kookos/mantelilastuilla, rouhittuilla pähkinöillä.

Upea sekä terveellinen raakakakku on valmis!


BANAANI RAAKAKAKKU

Pohja:
2 dl parapähkinöitä
1 rkl kookosöljyä
5 medjoul-taatelia
0,5 dl kookosjauhoja
ripaus suolaa

Täyte:
3 dl cashew-pähkinöitä liotettuna
ripaus vaniljajauhetta
2 kypsää banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu

Koristeluun:
1 banaani
mintunlehtiä
raakakaakaojauhetta
raakakaakaorouhetta

Tee pohja sekoittamalla kaikki raaka-aineet tehokkaassa tehosekoittimessa. Poista taateleista kivet. Jos käytät kuivattuja taateleita liota niitä vedessä. Painele pohja irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.

Valmista täyte. Liota cashew-pähkinöitä yön yli vedessä. Sekoita täytteen kaikki raaka-aineet tehokkaassa tehosekoittimessa ja kaada seos pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 2-3 tunniksi.

Irrota kakku irtopohjavuoasta, ripottele pinnalle raakakaakaojauhe ja raakakaakaorouhe. Asettele banaanit kakun pinnalle, lisää lopuksi mintunlehtiä.

Ostoskorisi on tyhjä