Pohja:
1,2 dl manteleita
10 kpl kivettömiä taateleita
6 rkl kookosöljyä (2 rkl pohjaan, 4 rkl täytteeseen)
Täyte:
2,5 dl cashew -pähkinöitä (liotettu yön yli)
4,5 dl mangoa paloina (jäisiä tai tuoreita)
1 banaani
1 dl vadelmia
1,2 dl kookosvettä
1/4 tl vaniljaa
Kiille:
1 pss vegegel hyytelöimisainetta
3 dl mangoa
1 limetin mehu
Koristeluun vadelmia
Valmistus:
Lisää mantelit, taatelit ja 2 rkl kookosöljyä tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuokaan. Valmista täyte lisäämällä cashew -pähkinät, mango, banaani, vadelmat, kookosvesi, vanilja ja 4 rkl kookosöljyä ja sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Valmista kiille kasvipohjaisesta hyytelöimisaineesta esim. Vegegel. Seuraa pakkauksessa olevia ohjeita. Kaada kiille kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla esimerkiksi vadelmilla.
2,5 dl saksanpähkinöitä
1,2 dl auringonkukansiemeniä
2,5 dl seesaminsiemeniä
0,7 dl vaahterasiirappia
1 dl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1,2 dl pistaasirouhetta
Laita saksanpähkinät, auringonkukansiemenet ja seesaminsiemenet tehokkaaseen tehosekoittimeen ja murskaa hienoksi jauheeksi. Lisää vaahterasiirappi, sulatettu kookosöljy ja raakakaakaojauhe ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Pyöritä valmis taikina rullaksi kahden leivinpaperin välissä. Näin saat tasaisen lopputuloksen, eikä taikina tartu pöytään tai leivonta-alustaan. Leikkaa taikinarullasta sopivan kokoisia paloja ja muotoile palloiksi. Pyörittele pallot pistaasirouheessa. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi ennen tarjoilua.
Pohja:
65 g paahdettuja manteleita
65 g pahdettuja kurpitsansiemeniä
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkpl kookosöljyä
ripaus suolaa
4 taatelia
Vaalea täyte:
sitruunan mehu sekä kuori (raastettuna)
240 g cashew -pähkinöitä (liotettu kylmässä vedessä yön yli)
180 g banaania
70 g kookosöljyä
¼ tl suolaa
3 rkl steviaa
2 rkl vaahterasiirappia
Tummempi täyte:
Ota eri astiaan 3 rkl vaaleaa täytettä ja sekoita siihen:
180g mansikoita
2 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa
Valmistusohjeet:
Paahda manteleita ja siemeniä pannulla hetki ilman öljyä. Jäähdytä. Sekoita kaikki pohjan ainekset tehokkaalla tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele taikina pienten kakkumuottien pohjalle. Laita kakkumuotit pakastimeen jähmettymään siksi ajaksi kun valmistat täytteet.
Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Valuta ja huuhtele pähkinät. Laita nämä sekä kakki muut vaaleaan täytteeseen tulevat raaka-aineet tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ota jähmettyneet kakkumuotit pakastimesta ja kaada täytettä pohjien päälle. Muista jättää hieman vaaleaa täytettä tummemman täytteen valmistusta varten. Laita kakut pakastimeen jähmettymään n. 30 minuutiksi.
Valmista päällimmäinen täyte lisäämällä mansikat ja kookosöljy sekä ripaus suolaa n. 3 rkl vaaleaa täytettä. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella. Kaada seos päällimmäiseksi kakkuvuokiin. Anna kakkujen jähmettyä pakkasessa vähintään 2 tuntia. Nosta kakut sulamaan n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi mansikoilla ja mintunlehdillä!
5 dl kuorittuja manteleita (liotettu vähintään 2 tuntia)
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl suolaa
1-2 dl vettä
sitruunan mehu
Laita mantelit, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, suola ja 1 dl vettä tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaavi tehosekoittimen reunoilta ja sekoita uudestaan. Lisää vettä vähitellen tarpeen mukaan, jotta saat halutunlaisen koostumuksen. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa tai sitruunamehua tarpeen mukaan.
Käytä vaikka leivänpäällä tuorejuuston tapaan!
Pohja:
6 dl porkkanaraastetta
4 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl kivettömiä, pehmeitä taateleita
2,5 dl kookoshiutaleita
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
Kuorrute:
2,5 dl cashew -pähkinöitä
0,5 dl vettä
3 rkl vaahterasiirappia
1 tl aitoa vaniljaa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
0,75 dl kookosöljyä
koristeluun saksanpähkinöitä, kanelia, porkkanoita
Vuoraa vuoka leivinpaperilla niin että leivinpaperi yltää reunojen yli.
Laita saksanpähkinät ja taatelit tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tahmeaksi massaksi. Lisää muut ainekset, mausteet sekä porkkanaraaste ja sekoita uudelleen kunnes taikina on tasaista. Painele kakku leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tasaisesti. Laita pakastimeen jähmettymään siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.
Sekoita kuorrutteen ainekset sileäksi tehokkaassa tehosekoittimessa lukuunottamatta kookosöljyä joka lisätään kuorrutteeseen vasta viimeiseksi ja sekoitetaan kevyesti seokseen. Ota kakkupohja pakastimesta ja kaada kuorrute jähmettyneen kakun päälle. Peitä muovikelmulla on anna jähmettyä vähintään kaksi tuntia pakastimessa.
Ota kakku pois pakastimesta 10 minuuttia ennen tarjoilua, nosta kakku pois vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele esimerkiksi porkkanoilla, saksanpähkinöillä ja kanelilla.
5 dl pehmeitä taateleita (kivettömiä)
3 rkl raakakaakaojauhetta
Laita ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaavi taikina sekoituskulhosta lastaa apuna käyttäen. Muotoile taikinasta palloja, jotka pyörittelet kaakaojauheessa. Voit lisätä hieman kookosöljyä, jos taatelimassa ei ole tarpeeksi kosteaa. Aseta pallot leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
Hyödynnä mehustimesi ylijäämäkuitu herkullisiin kräkkereihin!
7,5 dl porkkanakuitua (säästä porkkanakuitu mehustaessasi)
2 dl vettä
1,2 dl pellavansiemeniä
1 tomaatti
1 rkl sitruunamehua
1,2 dl chiansiemeniä
1,2 dl seesaminsiemeniä
Laita porkkanakuitu, vesi, pellavansiemenet, tomaatti ja sitruunamehu tehokkaaseen tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Siirrä valmis seos sekoituskulhoon, johon lisäät chian- ja seesaminsiemenet kevyesti lastalla/lusikalla sekoittaen. Levitä valmis seos leivinpaperin päälle lastan avulla. Varmista, että seos ei ole liian kovaa tai liian vetelää. Kuivata kuivurissa n. 10-12 tuntia 105 asteen lämpötilassa. Poista leivinpaperi ja kuivata vielä n. 2-4 tuntia, tai kunnes kräkkerit ovat kuivia ja rapeita. Leikkaa kräkkerit sopivan kokoisiksi paloiksi ja säilytä kuivassa ja viileässä.
Pohja:
2,5 dl pehmeitä, kivettömia taateleita
2,5 dl manteleita
1 sitruunan kuori
Täyte:
5 dl cashew-pähkinöitä (liotettu yön yli)
3,5 dl kookoskermaa
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
1/2 tl kurkumaa
0,5 dl vaahterasiirapppia
Koristeluun:
Sitruunan viipaleita
Valmistus:
Liota taateleita ensin kuumassa vedessä noin 15 min, koska taateleiden tulee olla pehmeitä ja kosteita. Laita mantelit, pehmeät taatelit ja sitruunan kuori tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita seos tahmeaksi massaksi. Vuoraa noin Ø 18 cm vuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle. Laita taikinapohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte laittamalla kaikki ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on täysin sileää. Ota taikinapohja jääkaapista ja kaada täyte sen päälle. Laita valmis raakakakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
Ota raakakakku pakastimesta vähintään 30 min ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi sitruunan viipaleilla.
Valmis raakakakku säilyy jääkaapissa 3-4 päivää!
Pohja:
1 dl tuoretta taatelia, kivet poistettuina
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1-2 rkl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
3 dl cashew-pähkinöitä
2-3 dl kurpitsaraastetta
1 dl porkkanaraastetta
1 dl sulatettua kookosöljyä
4 rkl sitruunamehua
1 rkl luomuhunajaa
ripaus vaniljajauhetta
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
ripaus suolaa
2-4 rkl vettä
Koristeluun:
Alpro Vispi vispautuva soijavalmiste
Sekoita pohjan ainekset tehokkaalla tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele taikina vuoan pohjalle (vuoan halkaisija noin 18cm). Laita pohja pakastimeen jähmettymään ja valmista sillä aikaa täyte.
Sekoita täytteen aineksia tehohokkaalla tehosekoittimella, kunnes seos on täysin sileää. Lisää vettä, jos täyte tuntuu liian jähmeältä.
Ota pohja pakastimesta ja kaada täyte pohjan päälle. Laita uudelleen pakastimeen ja anna pakastua useamman tunnin ajan tai kunnes täyte on täysin jähmettynyttä. Koristele kakku haluamallasi tavalla esimerkiksi kasvipohjaisella Alpro Vispi vispautuvalla soijavalmisteella.
1 iso kurpitsa (hokkaidokurpitsa)
Huuhtele, kuivaa ja halkaise kurpitsa. Voit ottaa siemenet talteen paahtamista varten. Kuori ja kuutioi kurpitsalohkot. Laita kurpitsan palat kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Keitä kypsiksi. Anna jäähtyä ja sekoita sose tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai tehokkaalla tehosekottimella. Kurpitsasosetta voit käyttää esimerkiksi keittoihin tai smoothieen.
Pohja:
4 dl mantelijauhetta
6-7 tuoretta taatelia, kivet poistettuina
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
Täyte:
3 dl mustikoita
4 tuoretta makeaa luumua
1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa
1 dl kookosöljyä
3 rkl kotimaista luomuhunajaa
1/2 sitruunan kuoret
Koristeluun:
tuoreita mustikoita ( syötäviä kukkia )
Valmistus:
Poista taateleista kivet ja laita ne mantelijauhojen kanssatehosekoittimeen. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa taateleita, jos koostumus on liian kuiva. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle. VINKKI! Voit asettaa leivinpaperia vuoan pohjalle niin se helpottaa siirtämistä myöhemmin.
Valmista täyte laittamalla kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan. Laita vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Kun kakku on täysin jähmettynyt, ota se pois pakkasesta ja irrota vuoasta. Anna sulaa 15-30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kakku mustikoilla ja halutessasi myös syötävillä kukilla.
Pohja:
4 dl saksanpähkinöitä
6-8 tuoretta taatelia, kivet poistettuina
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuna)
2 dl mustikoita
1 dl kookosmaitoa
1 ½ dl kookosöljyä
4 rkl kotimaista luomuhunajaa tai vaahterasiirappia
1 sitruunan mehu
1 tl vaniljajauhetta
Koristeluun:
tuoreita mustikoita ( syötäviä kukkia )
Valmistus:
1. Valmista ensin pohja laittamalla pähkinät, kaneli ja suola tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita murumaiseksi. Poista taateleista kivet ja pilko ne pähkinöiden joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tahmeaa ja murumaista. Suojaa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle (kakku sopii n. 20 cm irtopohjavuokaan). Laita pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Valuta ja huuhtele cashewpähkinät ja laita ne tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
3. Ota pohja pakkasesta ja kaada sekoittamasi täyte pohjan päälle. Laita takaisin pakkaseen vähintään 4 tunniksi, jotta kakku ehtii jähmettyä.
4. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pois pakkasesta ja irrota kakkuvuoan reunat varovasti. Koristele tuoreilla mustikoilla ja jos haluat juhlavamman kakun voit lisätä myös syötäviä kukkia! Anna kakun sulaa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Pohja:
2,5 dl manteleita
2,5 dl kookoshiutaleita
2,5 dl Medjool-taateleita
2 rkl raaka-kaakaojauhetta
Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia)
0,75 dl sulatettua kookosöljyä
1,5 dl kookosmaitoa
3 rkl vaahterasiirappia
2 dl tuoreita tai pakastemansikoita
ripaus luomu vaniljajauhetta
Koristeluun:
Mansikoita/marjoja, syötäviä kukkia, yrttejä, kookos/mantelilastuja, rouhittuja pähkinöitä.
Valmistus:
Sekoita monitoimikoneella tai tehokkaalla tehosekoittimella ensin mantelit ja kookoshiutaleet, lisää loput raaka-aineet ja sekoita kunnes seos on tasaista. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita tekeytymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita kaikki täytteen raaka-aineet tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita kunnes seos on sileää. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai kunnes seos on täysin kiinteää.
Koristele haluamallasi tavalla! Esimerkiksi tuoreilla mansikoilla/marjoilla, syötävillä kukilla, yrteillä, kookos/mantelilastuilla, rouhittuilla pähkinöillä.
Upea sekä terveellinen raakakakku on valmis!
Pohja:
2 dl parapähkinöitä
1 rkl kookosöljyä
5 medjoul-taatelia
0,5 dl kookosjauhoja
ripaus suolaa
Täyte:
3 dl cashew-pähkinöitä liotettuna
ripaus vaniljajauhetta
2 kypsää banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu
Koristeluun:
1 banaani
mintunlehtiä
raakakaakaojauhetta
raakakaakaorouhetta
Tee pohja sekoittamalla kaikki raaka-aineet tehokkaassa tehosekoittimessa. Poista taateleista kivet. Jos käytät kuivattuja taateleita liota niitä vedessä. Painele pohja irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Valmista täyte. Liota cashew-pähkinöitä yön yli vedessä. Sekoita täytteen kaikki raaka-aineet tehokkaassa tehosekoittimessa ja kaada seos pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 2-3 tunniksi.
Irrota kakku irtopohjavuoasta, ripottele pinnalle raakakaakaojauhe ja raakakaakaorouhe. Asettele banaanit kakun pinnalle, lisää lopuksi mintunlehtiä.
Nämä ovat Raakapuodin yleiset voimassa olevat toimitusehdot – 1.11.2017 alkaen
TIETOSUOJA
Asioimalla Raakapuoti-verkkokauppassa, asiakas hyväksyy tämän
tietosuojaselosteen ehdot. Tarkemmin tietosuojasta tietosuojaselosteessamme.
TILAUKSET JA MAKSAMINEN
Asiakkaan antamat tiedot pidetään luottamuksellisena, eikä niitä luovuteta eteenpäin. Tilausvahvistus toimitetaan automaattisesti tilatessa annettuun sähköpostiosoitteeseen.
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttavat Checkout Finland sekä Klarna yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Checkout Finland ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Tilaus astuu voimaan vasta kun kauppasumma on kokonaisuudessaan maksettu.
TOIMITUKSET
Tilaukset lähetetään joka arkipäivä, toimitusaika on toimitustavasta riippuen yleensä 2-3 arkipäivää mikäli tuotteen saatavuus on ilmoitettu "Heti omasta varastosta!". Poikkeavat toimitusajat (kuten tilauksesta tilattavat Bellicon, ja tietyt Vitamix värit/mallit) on eritelty tuotetiedoissa.
Kun tuote on lähetetty, saat sähköpostiisi vahvistuksen joka sisältää seurantanumeron.
Toimitusmaksu vaihtelee tilauksen koon ja valitun toimitustavan mukaan, voit valita sinulle sopivan toimitustavan kassalla. Tarjoamme useita toimitusvahtoehtoja niin noutopaketteihin kuin kotiinkuljetuksiinkin. Yhteistyökumppaneinamme ovat mm: Posti, PostNord, Schenker tai DHL.
Tuotevalikoimamme ja hinnastomme ovat kokonaisuudessaan nähtävissä verkkokaupassamme. Varaamme oikeuden myynnin rajoittamiseen tai toimitusajan pidentymiseen esim. tuotteen tilapäisten saatavuusongelmien vuoksi.
Pyrimme pitämään kaikkia tuotteita varastossa. Satunnaisesti jokin tuote saattaa olla hetkellisesti loppu, jolloin tuotteen odotettu tai poikkeava toimitusaika näkyy tuotetiedoissa.
TAKUU JA VASTUU
Tuotteiden takuu vaihtelee tuotekohtaisesti ja se on mainittu tuotetiedoissa. Ilmoitetut takuuajat koskevat yksityiskäyttöä ellei toisin mainita. Suurin osa tuotteistamme on kotikäyttöön suunniteltuja.
Pitkät takuuajat (yli 2 vuoden takuuajat) ovat valmistajan myöntämiä vapaaehtoisia takuita. Usein esimerkiksi normaalikäytössä kuluvat osat (irto-osat) on rajattu ns. moottori/runkotakuusta irralleen. Rajaukset on pyritty erittelemään myös tuotetiedoissa. Mikäli takuusta syntyy kysymyksiä, kysy tarkennukset ennen tilaamista osoitteesta asiakaspalvelu(at)raakapuoti.fi.
Valmistajan takuu ei rajoita kuluttajasuojalakia.
Toimitusvahvistus, kuitti tai noutovahvistus toimii kuittina.
Mahdolliset huomautukset, jotka kohdistuvat tavaran laatuun tai toimitukseen, on tehtävä 7 vuorokauden sisällä tavaran vastaanottamisesta asiakaspalvelu(at)raakapuoti.fi.
Pakettia noudettaessa on syytä tarkistaa sen kunto virkailijan läsnäollessa. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa, tee noutopisteellä heti asiasta vahinkokilmoitus. Ota tämän jälkeen yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu(at)raakapuoti.fi
Tuotteiden takuuhuollon käytännöt vaihtelevat merkeittäin ja asiasta tulee sopia erikseen asiakasalvelumme kanssa. Normaali huoltoaika on 2-3 viikkoa. Tuotteen rikkoutuessa ota viasta kuva tai lyhyt videopätkä sekä kuva tuotteen sarjanumerosta. Voit lähettää nämä (tai linkin kuviin) meille sähköpostitse asiakaspalvelu(at)raakapuoti.fi.
Takuuaikaiset tuotteet pyritään mahdollisuuksien mukaan korjaamaan seuraavasti ja seuraavassa järjestyksessä: varaosan toimittamisella, laitteen huoltamisella tai uuden vastaavan tuotteen toimittamisella.
Virhevastuu rajoittuu tuotteesta maksettuun kauppahintaan vähennettynä käyttöhyödyllä.
TILAUKSEN PERUUTTAMINEN JA PALAUTUKSET
Asiakkaalla on oikeus palauttaa ostamansa tuotteet 14 päivän sisällä, mikäli paketti on avaamaton tai avattu sillä tavalla että samaa tuotetta voi myydä uudelleen uutena. Palautus on helppoa ja saat asiakaspalautusnumeron asiakaspalvelustamme. Käsittelemme palautuksesi pikaisesti ja hyvitämme käyttämälläsi maksutavalla, palautuskulut (alk. 9,90€) vähennetään toteutuneen mukaan asiakkaalle palautettavasta summasta.
Ota aina palautuksen yhteydessä yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse asiakaspalvelu(at)raakapuoti.fi
KAUPAN YLLÄPITÄJÄ
Raakapuoti.fi // Suomen Suoratoimitus Oy
asiakaspalvelu(at)raakapuoti.fi
Y-tunnus: 2526717-4