PORKKANARAAKAKAKKU
Pohja:
6 dl porkkanaraastetta
4 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl kivettömiä, pehmeitä taateleita
2,5 dl kookoshiutaleita
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
Kuorrute:
2,5 dl cashew -pähkinöitä
0,5 dl vettä
3 rkl vaahterasiirappia
1 tl aitoa vaniljaa
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
0,75 dl kookosöljyä
koristeluun saksanpähkinöitä, kanelia, porkkanoita
Vuoraa vuoka leivinpaperilla niin että leivinpaperi yltää reunojen yli.
Laita saksanpähkinät ja taatelit tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita tahmeaksi massaksi. Lisää muut ainekset, mausteet sekä porkkanaraaste ja sekoita uudelleen kunnes taikina on tasaista. Painele kakku leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tasaisesti. Laita pakastimeen jähmettymään siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.
Sekoita kuorrutteen ainekset sileäksi tehokkaassa tehosekoittimessa lukuunottamatta kookosöljyä joka lisätään kuorrutteeseen vasta viimeiseksi ja sekoitetaan kevyesti seokseen. Ota kakkupohja pakastimesta ja kaada kuorrute jähmettyneen kakun päälle. Peitä muovikelmulla on anna jähmettyä vähintään kaksi tuntia pakastimessa.
Ota kakku pois pakastimesta 10 minuuttia ennen tarjoilua, nosta kakku pois vuoasta leivinpaperin avulla.
Koristele esimerkiksi porkkanoilla, saksanpähkinöillä ja kanelilla.