SITRUUNA RAAKAKAKKU
Pohja:
2,5 dl pehmeitä, kivettömia taateleita
2,5 dl manteleita
1 sitruunan kuori
Täyte:
5 dl cashew-pähkinöitä (liotettu yön yli)
3,5 dl kookoskermaa
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
1/2 tl kurkumaa
0,5 dl vaahterasiirapppia
Koristeluun:
Sitruunan viipaleita
Valmistus:
Liota taateleita ensin kuumassa vedessä noin 15 min, koska taateleiden tulee olla pehmeitä ja kosteita. Laita mantelit, pehmeät taatelit ja sitruunan kuori tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita seos tahmeaksi massaksi. Vuoraa noin Ø 18 cm vuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle. Laita taikinapohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte laittamalla kaikki ainekset tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on täysin sileää. Ota taikinapohja jääkaapista ja kaada täyte sen päälle. Laita valmis raakakakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
Ota raakakakku pakastimesta vähintään 30 min ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi sitruunan viipaleilla.
Valmis raakakakku säilyy jääkaapissa 3-4 päivää!