
KESÄINEN RAAKAKAKKU
Kesäinen raakakakku – raikas ja terveellinen herkku ilman uunia
Tällä sivulla esittelemme reseptin, jolla valmistat helposti herkullisen kesäisen raakakakun. Kakku ei vaadi uunia, eikä sisällä valkoista sokeria, maitotuotteita tai gluteenia. Sen sijaan se rakentuu puhtaista, ravinnerikkaista raaka-aineista: cashew-pähkinöistä, kookosöljystä, marjoista ja luonnollisista makeuttajista.
Pohja:
2,5 dl manteleita
2,5 dl kookoshiutaleita
2,5 dl Medjool-taateleita
2 rkl raaka-kaakaojauhetta
Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia)
0,75 dl sulatettua kookosöljyä
1,5 dl kookosmaitoa
3 rkl vaahterasiirappia
2 dl tuoreita tai pakastemansikoita
ripaus luomu vaniljajauhetta
Koristeluun:
Mansikoita/marjoja, syötäviä kukkia, yrttejä, kookos/mantelilastuja, rouhittuja pähkinöitä.
Valmistus:
Sekoita
monitoimikoneella tai tehokkaalla tehosekoittimella ensin mantelit ja
kookoshiutaleet, lisää loput raaka-aineet ja sekoita kunnes seos on
tasaista. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita tekeytymään jääkaappiin
täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita kaikki täytteen raaka-aineet tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita kunnes seos on sileää. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai kunnes seos on täysin kiinteää.
Koristele haluamallasi tavalla! Esimerkiksi tuoreilla mansikoilla/marjoilla, syötävillä kukilla, yrteillä, kookos/mantelilastuilla, rouhittuilla pähkinöillä.