KUIVATUT OMENAVIIPALEET

2 kg omenoita
2-3 rkl kanelia
0,5 dl sitruunamehua
1 l vettä

Pese, kuori ja poista omenoiden siemenkodat. Tee omenoista ohuita viipaleita. Jos haluat välttää omenaviipaleiden tummumisen, tee sitruunamehusta ja vedestä seos johon kastat jokaisen omenaviipaleen ennen kuivuriin laittamista. Jotta ilma pääsee kiertämään, lado omenaviipaleet kuivuriin, niin että ne eivät kosketa toisiaan. Ripottele lopuksi omenaviipaleiden päälle kanelia.

Kuivata omenaviipaleita kasvikuivurilla 57°C:ssa noin 6-8 tuntia.

Omenaviipaleet ovat valmiita kun ne tuntuvat kuivilta ja nahkaisilta ilman tahmeutta. Tarkista omenansiivu katkaisemalla se kahtia nähdäksesi onko sisäpuolella kosteutta - sen tulisi näyttää myös sisäpuolelta täysin kuivalta.

Anna jäähtyä useita tunteja ennen varastoimista.

Varastoi kuivassa, viileässä ja pimeässä. Omenaviipaleet säilyvät kuivattuna useita kuukausia.

Banneri_nelio_kuivatutomenat_e3c5853.png

Lahjakortti