KUIVATUT SIENET

Kuivaaminen on monille sienille ihanteellinen säilöntätapa, sillä kuivatuissa sienissä ravintoaineet ja sienten luonnolliset aromit säilyvät erinomaisesti. Erityisen hyvin kuivattaviksi sopivia sienilajeja ovat mm. korvasieni, suppilo- ja kosteikkovahvero, mustatorvisieni, herkkutatit sekä miedot haperot.

Älä huuhtele tai liota sieniä ja kerää ne mieluiten mahdollisimman kuivalla säällä.

Perkaa sienet huolellisesti.

Viipaloi sienet noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pienikokoiset, ohutmaltoiset sienet voit kuivattaa myös kokonaisina. Isommat kannattaa halkaista kahtia.

Levitä sienet ohueksi kerrokseksi kuivausritilälle. Laita ritilä kuivuriin. Sienien kuivauslämmön tulisi pysyä koko kuivauksen ajan mahdollisimman tasaisena. Sienet ovat riittävän kuivia kun ne sormin taitettaessa murtuvat.

Sienten kuivausaikaan vaikuttavat mm. sienilajike sekä se missä sieniä kuivataan. Kuivurissa kuivuminen kestää n. 3–6 tuntia.

Säilö valmiit, kuivatut sienet ilmatiiviiseen ja kuivaan astiaan. Säilytä sienet mieluiten pimeässä, viileässä ja kuivassa paikassa. Kuivatut sienet säilyvät käyttökelpoisina useita vuosia.

    Lahjakortti