PORKKANA-SIEMENKRÄKKERIT
Hyödynnä mehustimesi ylijäämäkuitu herkullisiin kräkkereihin!
7,5 dl porkkanakuitua (säästä porkkanakuitu mehustaessasi)
2 dl vettä
1,2 dl pellavansiemeniä
1 tomaatti
1 rkl sitruunamehua
1,2 dl chiansiemeniä
1,2 dl seesaminsiemeniä
Laita porkkanakuitu, vesi, pellavansiemenet, tomaatti ja sitruunamehu tehokkaaseen tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Siirrä valmis seos sekoituskulhoon, johon lisäät chian- ja seesaminsiemenet kevyesti lastalla/lusikalla sekoittaen. Levitä valmis seos leivinpaperin päälle lastan avulla. Varmista, että seos ei ole liian kovaa tai liian vetelää. Kuivata kuivurissa n. 10-12 tuntia n. 45 asteen lämpötilassa. Poista leivinpaperi ja kuivata vielä n. 2-4 tuntia, tai kunnes kräkkerit ovat kuivia ja rapeita. Leikkaa kräkkerit sopivan kokoisiksi paloiksi ja säilytä kuivassa ja viileässä.