MUSTIKKARAAKAKAKKU

Pohja:
4 dl saksanpähkinöitä
6-8 tuoretta taatelia, kivet poistettuina
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuna)
2 dl mustikoita
1 dl kookosmaitoa
1 ½ dl kookosöljyä
4 rkl kotimaista luomuhunajaa tai vaahterasiirappia
1 sitruunan mehu
1 tl vaniljajauhetta

Koristeluun:
tuoreita mustikoita ( syötäviä kukkia )

Valmistus:

1. Valmista ensin pohja laittamalla pähkinät, kaneli ja suola tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita murumaiseksi. Poista taateleista kivet ja pilko ne pähkinöiden joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tahmeaa ja murumaista. Suojaa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle (kakku sopii n. 20 cm irtopohjavuokaan). Laita pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Valuta ja huuhtele cashewpähkinät ja laita ne tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

3. Ota pohja pakkasesta ja kaada sekoittamasi täyte pohjan päälle. Laita takaisin pakkaseen vähintään 4 tunniksi, jotta kakku ehtii jähmettyä.

4. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pois pakkasesta ja irrota kakkuvuoan reunat varovasti. Koristele tuoreilla mustikoilla ja jos haluat juhlavamman kakun voit lisätä myös syötäviä kukkia! Anna kakun sulaa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Lahjakortti